Hvad er definitionen på et klimaskab

Testrum til trinløs regulering af temperatur og fugtighed

Et klimaskab eller klimakammer er et testrum, hvor der er mulighed for en trinløs justering af temperaturen og samtidig regulering af den relative luftfugtighed.

Ofte vil det termiske område være større end det område, hvor man kan kontrollere fugten. Således kan mange klimaskabe generere temperaturer væsentligt over +100°C og langt under 0°C, hvor skabet så fungerer som almindeligt temperaturskab uden fugtregulering.

I et temperaturområde, typisk imellem +10°C og +95°C, vil klimaskabet kunne regulere fugtniveauet imellem 10-98%rH.

Et homogent og stabilt testmiljø

Et klimaskab bruges til at generere et homogent og stabilt miljø i hele testrummet, gerne med cyklisk funktion og hvor repetitionsnøjagtigheden af de forskellige set-punkter, er et af de vigtigste parametre. Det stiller krav til både målemetode, målekredsløb og styringen at holde fugt og temperatur indenfor få procent af den absolut nøjagtighed.

Standard og kundetilpassede klimaskabe

CTS tilbyder klimaskabe med en absolut præcision typisk på under ± 1°C og under ±3% rH, i standard størrelser fra 100 liter test volumen og op til 1,5m3 som standard. Kommer størrelser over 3-4 m3 er der er der tale om deciderede klimarum, også kaldet ”walk-in skabe”, som man kan gå ind i og med størrelser startende fra nogle få kvadratmeter og opefter. Hvis standardprogrammet af klimaskabe ikke tilbyder en passende model, kan CTS bygge klimaskabe, der er skræddersyet til kundens ønsker.

Ved krav om et relativt koldt og tørt testmiljø kan det være nødvendigt, at ”skylle” klimaskabets testrum igennem med trykluft, for at undgå overisning af affugtningssystemet. Denne funktion fås som option til de fleste modeller af CTS klimaskabe/klimakamre. Listen af optioner er i øvrig meget omfattende, hvilket giver mulighed for at bestille det samme grund-klimaskab, men specialiseret til et bestemt brug, stadig ved brug af standard optioner.

Styring med menubaseret touch interface

Selve styringen at klimaskabet sker via en menubaseret touch interface, hvor brugeren har mulighed for at starte klimakammeret op; enten med nogle statiske værdier eller alternativt at programmere en cyklisk og dynamisk profil med mange steps. Endvidere kan klimaskabene kobles op til en computer eller virksomhedens netværk. CTS tilbyder software systemer, der kan kontrollere op til 100 enheder og samtidig logge data.

CTS klimaskabe er optimeret til det lavest mulige el-forbrug og med en forventet levetid på mindst 15-20 år, der bidrager til relativt lavere driftsomkostninger samt høj pålidelighed.

 

Læs mere om CTS klimaskabe

Produkter