Hvad er definitionen på et temperaturskab?

Testrum til trinløs justering af temperaturen

Et temperaturskab eller temperaturkammer er et testrum, hvor der er mulighed for en trinløs justering af temperaturen. Dette er den laveste fællesnævner indenfor miljø simuleringsudstyr.

Ofte vil det termiske regulerbare område være fra +180°C og ned til enten -40° eller -70°C. Et temperaturskab har ingen mulighed for at kontrollere fugtniveauet i testrummet, hvis dette ønskes, må man have et klimaskab.

Standard eller kundetilpasset temperaturskab

CTS tilbyder temperaturskabe i standard størrelser fra bare 25 liter test volumen og op til 1,5m3. Herefter er der tale om deciderede temperaturrum, også kaldet walk-in rum, som man går ind i og med størrelser startende fra nogle få kvadratmeter og opefter. Skulle standardprogrammet af temperaturskabe ikke tilbyde en passende model, kan CTS bygge udstyr, der er skræddersyet til kundens ønsker.

Ved krav om et tørt testmiljø, men stadig ureguleret, kan testrummet ”skylles” igennem med trykluft. Dette vil undertrykke den fugt der evt. er i omgivelsesluften. Denne funktion fås som option til de fleste modeller af CTS temperaturskabe.

Styring af temperaturskabet med touch interface

Selve styringen af temperaturskabet sker ofte via en menubaseret touch interface, hvor brugeren har mulighed for at starte temperaturkammeret op; enten med en statisk værdi eller alternativt at programmere en cyklisk og dynamisk profil med mange steps. Endvidere kan temperaturskabene ofte kobles op til en computer eller virksomhedens netværk. CTS tilbyder software systemer, der kan kontrollere op til 100 enheder og samtidig logge data.

CTS temperaturskabe er optimeret til det lavest mulige el-forbrug og med en forventet levetid på mindst 15-20 år, der bidrager til relativt lave driftsomkostninger, samt høj pålidelighed.

Produkter